Portretul perfect al familiei nu este niciodată ușor de realizat. Multe familii își doresc fotografii de familie dar copiii mici pot complica oarecum o fotografie așa că e ideal să luam în considerare câteva sfaturi pentru a obține fotografii minunate și pentru a menține lacrimile celor mici la minim :

  1. Este important să le spuneți copiilor că ei vor avea o ședință foto, pentru ca ei să poată să se pregătească mental. Unii copii ar putea să nu înțeleagă ce urmează să se întâmple deci este vital să nu fie într-o stare stresată.
  2. Ținutele nu trebuie exagerate atunci când sunt aduse pentru sesiunea foto. Ultimul lucru pe care cineva îl dorește este un copil care este frustrat de prea multe schimburi de îmbrăcăminte. Jachetele, pălariile sau accesoriile pot fi ușor adăugate sau îndepărtate pentru a crea un aspect diferit fără a-i supăra pe copii.
  3. Atenție la culoarea portocalie și galbenă ! Cu moderație, portocaliul și galbenul funcționează cel mai bine ca și culori de accent nu ca și culoare dominantă în ținută.
  4. Copiii pot fi fotografiați în interior sau în aer liber, în funcție de vreme și tipul sesiunii. Sesiunile lifestyle  devin din ce în mai populare. O sesiune lifestyle este  făcută  în casa copilului, capturarea copilului așa cum este zilnic. În schimb dacă fotografiile sunt făcute în aer liber, copilul trebuie să fie îmbrăcat corespunzător pentru vreme, locația să fie în siguranță și nu prea aglomerata de oameni. În câmp deschis, grădini, parcuri și repere istorice sunt câteva exemple de locații.
  5. Relaxați-vă ! În primul rând, copiii se hrănesc cu emoțiile, așa că,  dacă sunteți stresați în legătura cu pozele, este posibil ca aceștia să fie de asemenea stresați. Este mult mai ușor atunci când părinții sunt dispuși să mearga pe fluxul fotografului și să coopereze cu acesta. În al doilea rând, este important să rețineți că încercăm să surprindem personalitatea copilului dumneavoastră și legătura dintre membrii familiei. Deci, deși este minunat să avem acea imagine clasică a tuturor celor care privesc în lentilă și zâmbesc, acele momente reale din timpul sesiunii pot fi la fel de interesante. Zâmbetul și chicotelile venite din partea unui părinte, în timpul sesiunii foto, expresii perplexitate ale unui copil care încearcă să înțeleagă lumea din jurul său sau o izbucnire de emoție asociată cu bătăi din palme, asta aș numi o fotografie de succes în cadrul sesiunii.
  6. Nu vă antrenați copilul să zâmbească ! Nu o faceți înainte de fotografie, nu o faceți în timpul fotografierii. Un zâmbet fals nu este ceea ce vrei. Copiii sunt foarte buni la exprimarea emoțiilor și vor zâmbi singuri. Este treaba noastră ca adulți să fim amuzanți și să facem copilul să se simtă relaxat.
  7. Încercați ca această sesiune foto să fie o activitate specială pe care ați planificat-o doar pentru ei. Lăsați-i să se îmbrace și să exerseze în fața oglinzii astfel încât să aibă o idee despre ceea ce se petrece în ziua respectivă la ședința foto.
  8. Aduceți cu voi jucăria preferată sau accesoriul preferat al copilului pentru a crea acel confort familiar mai ales dacă copilul tinde să fie timid.
  9. Fiți răbdător. Copiii au dispoziții, uneori sunt fericiți, uneori sunt triști, uneori jucăuși, alteori doar doresc să plângă. Copilul are propriul lui ritm iar dacă pe moment nu dorește să facă poze, nu-l forțați. Punem aparatul foto deoparte și îl inducem într-o astmosferă relaxantă, jucându-ne cu el.
  10. Have fun ! Cel mai important lucru este să te distrezi iar sinele adevărat al familiei voastre să strălucească. Nicio fotografie nu merge conform planului, dar dacă vă reamintiți să vă distrați, veți fi mai mulțumiți de rezultate decât v-ați fi putut imagina.