Când ești însărcinată, mai ales pentru prima dată, e destul de greu să îți imaginezi cum o să faci ședința foto imediat după naștere, dar nu te îngrijora, eu o să te ajut cu câteva sfaturi. Primele zile după naștere sunt intense dar puțină pregătire o să te asigure că vei avea fotografii din această perioadă unică pecare le vei prețui peste ani și ani.

 1. Decide cine vrei să apară în fotografii
  Deși vor fi și portrete individuale, ședința de nou-născut e bine să cuprindă toată familia. Și da, asta te include și pe tine, proaspăta mămică! Tendința ta s-ar putea să fie să eviți să fii în fotografii, dar te încurajez să profiți de oportunitatea de a fi fotografiată alături de copilul tău, chiar dacă nu te simți în cea mai bună formă. Peste ani, tu și copilul tău vă veți bucură să aveți aceste fotografii.
 2. Discută despre ședința foto cu soțul tău
  Pune-l în temă pe soțul sau partenerul tău cu privire la ședința foto și spune-i cât ești de încântată de acest lucru.  Află care sunt așteptările, dorințele sau temerile lui și află cât de puțin sau mult vrea să se implice în planificare. Vei fi surprinsă să afli care sunt lucrurile importante pentru el, și ar fi bine să îi spui și tu ce e important pentru tine.
 3. Gândește-te ce o să faci cu fotografiile și pregătește un buget
  Vrei să faci un album, invitații pentru botez sau fotografii printate pe pânză ? Pune deoparte un buget; planificarea te ajută să treci cu bine financiar în aceste luni aglomerate.
 4. Alege ținutele și recuzita
  E bine să discuți cu fotograful despre ce fel de culori sau texturi preferi pentru recuzită și să fii sigură că ai ținuta pregătită pentru întreaga familie.
 5. Programează-te din timp la coafor sau cosmetică
  Dacă ești coafată și machiată o să ai mai multă încredere în fața aparatului foto. Fie că optezi pentru ajutor sau te descurci singură, e bine să iei în calcul și acest aspect.
 6. Bucură-te!
  Încercă să nu fii prea stresată în legătură cu ședința foto – o să decurgă totul natural și simplu și cu cât ești mai relaxată cu atât va fi și nou-născutul și restul familiei. Bucură-te de această oportunitate și păstrează o tradiție pe viață în a captura momentele cu cei dragi.